Du er her: 

Kirkestafet d. 26.marts kl.19 i Sct. Johannes Kirke

Dette er på programmet ved årets første kirkestafet:

Brinkmann udsat for kor

Sct. Johannes Kirkens Kantori og Drengekor synger til Kirkestafetten den 26. marts et uddrag af korværket "Ti Ståsteder" inspireret af Svend Brinkmanns tre kendte debatbøger.

- Psykologiprofessor Svend Brinkmanns bøger "Stå fast", "Ståsteder" og "Gå glip" har vakt stor opmærksomhed i offentligheden. De er for mig at se værdifulde indlæg i den aktuelle, etiske samfundsdebat og dermed også meget relevante i en kirkelig sammenhæng, siger Matthias Geiger, organist i Sct. Johannes Kirke.

Som komponist har han således ladet sig inspirere af bogen "Ståsteder" til kompositionen af et større korværk skrevet for to kor, ensemble og solist. De 10 ståsteder, som Brinkmann belyser, er: Det Gode, Værdigheden, Løftet, Selvet, Sandheden, Ansvaret, Kærligheden, Tilgivelsen, Friheden og Døden. Teksten i Matthias Geigers korværk består af en række nøje udvalgte bibelsteder, som står side om side med udpluk fra Brinkmanns bog.

Til Kirkestafetten i Sct. Johannes Kirke, tirsdag den 26. marts kl. 19.00, får tilhørerne en lille forsmag af værket, der uropføres i kirken til april. Foruden Sct. Johannes Kirkens Kantori og Drengekor medvirker denne aften sopransangeren Laura Flensted- Jensen og pianisten Pøjken Flensborg.

Bliv klogere på Haldor Hald

Fra sin prædikestol i Vestbyens nye kirke, Sct. Johannes, blev Haldor Hald en klar og tydelig stemme om kirkens sociale ansvar.

Haldor Hald var Sct. Johannes første sognepræst i årene fra 1941 – 1946, og den åbenmundede thyholmer blev i Vejle hurtigt kendt som et stærkt engageret menneske og præst. Hald stammede fra et hjem og en egn præget af en kulturåben form for Indre Mission, hvor han fra 1937 - 1941 var sognepræst i Hune i Vendsyssel og fra 1937 - 1941 korshærspræst i Århus, inden han kom til Vejle.

- Fra sin prædikestol i Vestbyens nye kirke talte han i det store opvoksende arbejderkvarter med en klar og tydelig stemme om kirkens sociale ansvar. Hald lagde ikke skjul på sin holdning til besættelsesmagten og var i kontakt med nogle modstandsgrupper med forbindelse til jødetransporter og illegalt bladarbejde, fortæller sognepræst i Sct. Johannes Lisbeth Smed.

- I krigens sidste måneder blev han arresteret og sendt først til Staldgården i Kolding og til Frøslevlejren og derfra til KZ lejren i Neuengamme. Via Vejle borgmesters mellemkomst blev han løsladt og kom tilbage til Danmark igen, hvor han en tid måtte gå under jorden ind til krigen var slut, fortsætter hun.

Fra 1946 var Haldor Hald øverste chef for Kirkens Korshær i Danmark indtil han i 1964 blev biskop i Lolland-Falsters Stift. Haldor Hald døde i 1969, 61 år gammel.

Du kan høre mere om Haldor Hald i forbindelse med årets første ”Kirkestafetten”, der foregår i Sct. Johannes Kirke, tirsdag den 26. marts kl. 19.00.

Det er gratis at deltage i ”Kirkestafetten”.

.

 

Kirkehøjskolen i Vejles program for 2019

her kan du se programmet.