Du er her: 

Thure Lindhardt & Søren Gemmer ~ fortolker ~ H Ø J S A N G E N

Lørdag den 12.september 2020 kl. 16 Hover kirke   Fri entré. Hent billetter på Kirkens kontor i åbningstiden, max 4 billetter pr. husstand. Så er du sikker på en plads i kirken.   Skuespilleren Thure Lindhardt og musikeren Søren Gemmer gæster Hover Kirke med en tværkunstnerisk fortolkning af HØJSANGEN. En sydende omsmeltning af Det Gamle Testamentes sprogblomstende ode til kærligheden og kroppen.

HØJSANGEN har en særlig plads i verdenslitteraturen og i Biblen, hvor den med sin billedrige, ublu hyldest til kroppen har været en torn i øjet på bonerte teologer i århundreder. Teksten har inspireret blandt meget andet Shakespeares Sonetter og et væld af populærkulturelle værker. Som den eneste tekst i Biblen er den båret af en kvindelig fortællerstemme.

HØJSANGEN undersøges gennem Lindhardts distinkt nærværende læsning og Gemmers sakrale synthflader, iturevne reallyde og livesamplinger af den talende stemme, fremkaldt kvadrofonisk fra kirkerummets fire hjørner.

De to kunstnere fortolkede i 2018-19 i en række danske kirker Prædikerens Bog i projektet ALTING HAR EN TID, der tiltrak sig stor opmærksomhed for sit sitrende sammenspil og intense udtryk. Hover Kirke glæder sig til at præsentere deres nye samarbejde.

Projektet er støttet af DJBFA, Brorsons Kirke i København og Statens Kunstfond. Koncertplakaten er designet af Mike Højgaard/neue.pink.

Thure Lindhardt fik sit gennembrud i 2000 med spillefilmen ”Her i nærheden”, hvor han spillede overfor Ghita Nørby. Han har siden medvirket i blandt meget andet Ole Christian Madsens NORDKRAFT og FLAMMEN & CITRONEN, filmatiseringen af Dan Browns ENGLE OG DÆMONER, samt TV-serier som Edderkoppen, Rejseholdet og Broen. I efteråret 2019 udgav Lindhardt sammen med Rune Skyum-Nielsen den selvbiografiske undersøgelse af skuespillerfaget og -livet ”Vi ved jo, hvordan det er at være menneske” (Gyldendal) og i samme periode medvirkede han i Copenhagen Phils tværkunstneriske opsætning af Shostakovichs Leningrad-symfoni MIKRALET I KRIGSZONEN.

Søren Gemmer pianist, elektronisk musiker og komponist og arbejder i et spænd mellem moderne jazz og improviseret elektronisk musik. Han har spillet med Marilyn Mazur, digterne Jørgen Leth, Casper Eric og Nicolaj Stochholm, den amerikanske trompetist Ralph Alessi (ECM), Palle Mikkelborg, DR Big Band blandt mange. I de senere år har Søren Gemmer arbejdet med elektro-akustisk improvisation, processering af reallyde og den talende stemme, senest med skuespilleren Charlotte Munck i en fortolkning af det præantikke epos GILGAMESH under Copenhagen Jazz Festival i 2019.

Læs mere:

Web: https://wwwf.facebook.com/ThureLindhardt.Actor/

Web: http://facebook.com/gemmer/gemmer//http://sorengemmer.com

Web: http://neue.pink

 

 

 

Del dette: