Kirkegårdskort Hover

Nyeste kirkegårdskort over Hover kirkegård.

Ledige gravsteder er markeret med grønt bag gravstedsnummeret.

Se billeder fra området: Græs med Anlæg her.

Kirkegårdskort Grejsdalen

Nyeste kirkegårdskort over Grejsdal Kirkegård.

Ledige gravsteder er markeret med grønt bag gravstedsnummeret.

Regninger for året 2018

NYT- NYT- NYT 

FORUDBETALING. 

I januar måned sender vi regninger ud for hele året, kun grandækning skal betales særskilt.

Regningerne vil lyde på følgende ydelser:

RENHOLDELSE af gravsted for hele 2018, plantning af FORÅRS- OG SOMMERBLOMSTER, udsætning af BUKETTER til mærkedage, PÅSKELILJER i potte til påske.

I september vil der blive udsendt regning på grandækning, vinterkranse og juletulipaner som skal betales i sidste halvdel af oktober.

Regningerne vil automatisk blive sendt til E-Boks. Hvis man ikke får digital post, så vil den blive leveret med almindelig brevpost.

De sidste kranse er på vej ud på gravstederne.

Så er Mie færdig med de sidste bestilte kranse til gravstederne her til jul.

Det er flot arbejde!


Grandækning

Så er vi i gang med grandækning.

Vi er begyndt i Hover. Midt næste uge begynder vi på Grejsdal kirkegård.

 

 


Brænde sælges

Nu har Henrik fået fældet en del af de træer som skovfogeden har vist ud til fældning i år.

Indtil videre er det kun på kirkegården i Grejsdalen der er fældet.  Brændet er samlet ved vores materialeplads og er nu klar til salg.

Brændet sælges i meterstykker til kr. 350,00 pr. rummeter.

Efter ønske kan mindre mængder saves i 30-35 cm stykker og kløves, til kr. 500,00 pr. rummeter.

Kontakt Mie på 40 27 11 00 hvis du er interesseret, eller send en mail til kjg@hgkirkegaard.dk

 

 Sommer

Så er sommeren over os med fuld styrke.

Lige efter at vi plantede sommerblomster på gravstederne, har der været nogle dage med sommertemperaturer (over 25˚ C) hvorfor har det været nødvendigt at vande, så de ikke lider tørkedøden, her 2 uger efter de er kommet i jorden.

Sædvanen tro er sommerblomsterne blevet plantet inden Grundlovsdag, hvor vi kan være (næsten) sikre på at der ikke kommer mere nattefrost. I år skete det dog allerede den 25. og 26 maj. 

Der er blevet plante ca. 1.600 sommerblomster i alt, fordelt på: Flittiglise, Knoldbegonier, Isbegonier, Pelargonier og lidt Lobelia.

En gravstedsindehaver ville gerne have plantet Begonia Betulia, (se nederste billede her til højre.) som vi ikke kendte til i forvejen, men som vi meget vel kan komme til at bruge flere af i fremtiden, da de har et godt ry flere steder. De skulle kunne tåle det omskiftelige danske sommervejr med henholdsvis meget og lidt vand fra oven, selvom planterne er dyrere i anskaffelse, så fylder de mere så der skal bruges færre af dem, og så skulle de være "selvrensende" så når blomsterne visner, tørrer de forholdsvis hurtigt ind og "forsvinder".

Med en vejrudsigt der lover vand i næste uge, går vi fortrøstningsfulde sommeren og sommerferietiden i møde.

God sommer!

Bøgen er sprunget ud.

Bøgen sprunget ud 12. april 2016
Bøgen den 15. april 2016
Bøgen den 15. april 2016

Bøgen siges at være sprunget ud på Fyn den 9. april, så i år har vi været lidt bagefter i Grejsdalen da vores bøg først var sprunget ud den 12. april.

Men heldigvis går det hurtigt fra nu af som det fremgår af billederne.

Forår eller hva'

SÅ er foråret over os... eller er det?

Mentalt tror jeg at vi har indstilles os på at nu SKAL det være forår, efter at der har været nogle dage hvor vi har kunnet blive varmet lidt af solen, når vi færdes udenfor, men vi kan jo blive snydt som så ofte før.

Men på kirkegården har vi benyttet os af de sidste dages fine vejr, til at få grandækningen af gravstederne og i denne uge har Mie, Mette og Henrik fået plantet 1.800 stedmoder på de gravsteder som vi har aftaler med om det.

Selv om der så skulle komme lidt vinteragtigt vejr i påskedagene eller i april (ikke at vi håber det..), så ér de plantet og dermed klar til at gå i gang når forårssolen for alvor tager fat.

God Påske.

 

 

Efterårsfarver i Grejsdalen

Billedet er taget fra taget af Grejsdal kirke. Flot ser det ud men vi ved også at der skal flyttes, suges og samles en del blade i de næste mange uger. Klik på billedet og se det hele lidt tættere på.

Ny belægning på sti i Hover

Arbejdet er nu næsten færdig. Vi har haft en afsluttende gennemgang af arbejdet med Jesper fra Tefax aps, og med de få rettelser/mangler der er tilbage vil det sikkert kunne afsluttes i løbet af de næste 14 dage.

Anlægsgartnerfirmaet Tefax Aps, Bøgeskovvej i Fredericia er gået i gang med det projekt som vi i kirkegårdsudvalget har arbejdet på i det sidste års tid: Etablering en sti med fast belægning på Hover kirkegård.

Det drejer sig om stien der går fra parkeringspladsen i vest, forbi kirkedøren, hvor der kommer en større forplads, hen til klokketårnet i en bue syd om det hen til lågen ned mod sognehuset.

Lågen bliver lidt bredere og trappen udenfor lågen bliver lavet længere med deraf følgende lavere og længere trin så de skulle blive mere gå-venlige.

Stien fra trappen og hen til sognehusets forplads bliver af samme type som den på kirkegården: 2 rækker bodoursten (granitsten der er 30 cm brede og 90 cm lange) med 3 rækker chaussésten i mellem og på begge sider. I alt en sti på ca 1,5 meter i bredden og ca. 107,5 meter i længden fra p-pladsen til nøddealléen ved sognehuset.

Hvilken form for gravsted kan jeg få på Hover og Grejsdal kirkegård?

Her er en PDFudgave af vores folder om kirkegårdene, som fortæller noget om hvad og hvordan begravelser og bisættelser foregår på kirkegården, samt en liste og beskrivelse af de forskellige gravstedstyper der findes på Hover og Grejsdal kirkegårde.

Sommer, Sommerblomster og regninger.

Så er sommeren endelig kommet, hvilket passer fint til de Knoldbegonier, Isbegonier, Pelargonier og Flittiglise som blev plantet på gravstederne i sidste uge. De vil også nyde godt af den regn der, i følge vejrudsigten i skrivende stund, skal komme på lørdag.

Sædvanen tro har jeg her umiddelbart efter at sommerblomsterne er plantet, fået systemet til at lave regninger til de gravstedsejere som har bedt os om at renholde deres gravsted, eller plante forårs og/eller sommerblomster. Der er også nogle gravsteder hvor vi sætter potter eller buketter med påskeliljer, eller sætter buketter på til mærkedage, som også får regning på det nu.

Denne gang er det dog lidt anderledes, for jeg har ikke siddet og puttet i kuverter og sat frimærker på, eller skullet huske at sætte klistermærke med "B" på. I år er regningerne fremsendt elektronisk til gravstedsejernes E-Boks. Dem der ikke har en E-Boks får den tilsendt ad gammelkendte kanaler via et postbud.

Kontakt kirkegårdene

Kontakt til kirkegårdene kan ske via:

Telefon 75 82 48 87 eller 40 27 11 00

Mail: kjg@hgkirkegaard.dk

Brev:

Grejsdal kirkegård,

Grejsdalsvej 221,

7100 Vejle

Til toppen

Hvilken form for gravsted kan jeg få på Hover og Grejsdal kirkegård?

Her er en PDFudgave af vores folder om kirkegårdene, som fortæller noget om hvad og hvordan begravelser og bisættelser foregår på kirkegården, samt en liste og beskrivelse af de forskellige gravstedstyper der findes på Hover og Grejsdal kirkegårde.

GKmodlys
1-19-2012 022
1-19-2012 024
1-19-2012 027
12-25-2011 017
12-25-2011 021
12-25-2011 022
DSC 2372
DSC 2392
IMG 1858