Du er her: 

Skal vi døbe vores barn?

 Se en video om emnet her

 Og læs mere om dåb ved at klikke her

Samtale før dåb

Dåbssamtaler i grupper

I september 2018 indførte vi dåbssamtaler i grupper i Hover Sogn. Vi indførte samtalerne for at give dåbssamtalerne endnu bedre kvalitet og for at give en mulighed for at møde andre småbørnsforældre. Til dåbssamtalerne vil vi snakke om hvorfor vi vælger at få vores barn døbt, hvad dåben betyder og hvordan det hele foregår. Der vil være en blanding af oplæg ved præsterne og samtale i grupper – og så endelig hyggesnak over en kop kaffe.

  

Samtalerne foregår den første tirsdag i hver måned kl. 14.30 - 15.30. 

Man kan melde sig på formularen her ved siden af eller sende en mail til kontoret(kih@km.dk)

Følgende datoer:

Tirsdag d. 5. november.

Tirsdag d. 3. december.

Tirsdag d. 7. januar. 

Samtalerne foregår i Hover sognehus, Hover kirkevej 78, 7100 Vejle.

Du kan tilmelde dig samtalen her på siden og indsende formular.

 

 

Dine informationer:

* = Skal udfyldes


Ved dåben bliver barnet optaget i den kristne menighed. Barnet bliver døbt på den kristne tro, og har troen med sig i bagagen resten af livet. I dåben svarer vi, på barnets vegne, ja til den kristne trosbekendelse.  Dåben er en slags gave fra Gud til barnet.

Dåben foregår som en del af den almindelige gudstjeneste om søndagen. Dog giver vi mulighed for lørdagsdåb en lørdag i kvartalet. Se i kalenderen.

Dåb aftales med kirkekontoret. Tlf. 7585 3156 eller pr. mail hover.sognvejle@km.dk

 

 

 

NYT-NYT-NYT Mulighed for: Drop-in dåb

Pressemeddelelse fra Vejle provsti om Drop-in-dåb:Kom ind fra gaden og bliv døbt i Folkekirken

Fik du ikke lige døbt dine børn, da de var små?

Har du måtte sige nej til at være fadder, fordi du ikke selv er døbt?

Vil du gerne døbes, men har ikke lige fået gjort noget ved det?

Har du lyst til at være medlem af Folkekirken?

Grib muligheden og drop ind og bliv døbt i Vor Frelsers Kirke i Vejle d. 25. oktober i tidsrummet mellem 16 og 18- Alle i alle aldre kan blive døbt, uanset hvor i landet du bor-

Du skal bruge billedlegitimation og dit CPR-nummer- Er du under 18, skal vi bruge skriftlig tilladelse fra dine forældre, hvis ikke de er med!- Du kan selv have dåbsvidner (faddere) med i kirken og ellers er der frivillige i kirken, der gerne stiller op som dåbsvidner-

Du må ikke være døbt i forvejen. Hvis du har meldt dig ud af Folkekirken og vil ind igen, skal du IKKE døbes igen, men du kan blive meldt ind denne aften.

Vi står 4 præster klar med dåbsvandet hældt op, med musik i kirkerummet til en smuk højtidelighed. Der vil også være kaffe og kage og en lille dåbshilsen til de døbte.

Inden dåben har du en kort personlig samtale med den præst, som bagefter døber dig.

Drop-in-dåb tilrettelægges af et udvalg i Vejle provsti: Provst Dorte Volck Paulsen, Sognepræst Henrik Johannesen, Bredballe, Sognepræsterne Maibrit Pedersen og Karsten Petersen fra Sct. Nicolai

 

 

Sådan foregår dåben

Dåb i Hover eller Grejsdal Kirke er en del af søndagens gudstjeneste. I bærer barnet ind ved gudstjenestens begyndelse, og deltager i gudstjenesten sammen med resten af menigheden. Når det er blevet tid til selve dåben, går forældrene med barnet og fadderne frem til døbefonten. Børn blandt dåbsgæsterne bliver også opfordret til at komme med op til døbefonten, så de kan se, hvad der sker. Præsten starter med at bede en bøn. Den bliver efterfulgt af dåbsbefalingen og beretningen om ”Lad de små børn komme til mig”. Så taler præsten direkte til barnet, og tegner kors for ansigt og bryst som tegn på, at barnet nu hører til hos Gud. Derefter kommer vi til den del, hvor den der bærer barnet skal sige noget.

  • Præsten spørger: ”Hvad er barnets navn”. Den, der bærer barnet, svarer.
  • N.N. Forsager du Djævelen og alle hans gerninger og alt hans væsen? - Ja!
  • Tror du på Gud Fader, den Almægtige, himlens og jordens skaber? - Ja!
  • Tror du på Jesus Kristus, hans enbårne Søn, vor Herre, som er undfanget ved Helligånden, født af Jomfru Maria, pint under Pontius Pilatus, korsfæstet, død og begravet, nedfaret til dødsriget, på tredje dag opstanden fra de døde, opfaret til himmels, siddende ved Gud Faders, den Almægtiges, højre hånd, hvorfra han skal komme at dømme levende og døde? - Ja!
  • Tror du på Helligånden, den hellige, almindelige kirke, de helliges samfund, syndernes forladelse, kødets opstandelse og det evige liv? - Ja!
  • Vil du døbes på denne tro? - Ja!

Præsten øser lidt vand på barnets hoved tre gange – for Gud, søn og Helligånd – og velsigner barnet.

Til sidst holder præsten en kort tale til forældrene og fadderne om deres forpligtelser som vidner til dåben og de nærmeste til at fortælle barnet om dåben og oplære det i den kristne tro.

Så fortsætter gudstjenesten. I går, som dåbsfamilie, som de første ud af kirken sammen med præsten. 

Se mere om dåb her

Eller her

Navnet:
Barnet skal navngives senest 6 måneder efter fødslen. Det kan ske i forbindelse med dåben, hvor du til dåbssamtalen fortæller præsten, hvad barnet skal hedde. Hvis barnet ikke skal døbes, eller det skal navngives før dåben, skal du på www.borger.dk indsende ansøgning om navngivning digitalt.


Faddere:
En fadder er vidne til dåben og skal ”tilse at barnet vokser op i den kristne tro”. Nogle går i kirke med barnet. Andre markerer dåbsdagen, synger salmer eller læser bibelske fortællinger. Før dåben skal I vælge mindst to og højst fem faddere til jeres barn. Fadderne skal selv være døbt. I skal oplyse faddernes navne og adresser til kirkekontoret eller præsten.  Gudfaren eller gudmoren er den person, der bærer barnet til dåben. Det er for det meste en af fadderne eller forældrene.


Hvad skal barnet hedde:
Det er en stor beslutning at vælge et navn til sit barn. Måske har I tænkt på navne længe inden, jeres barn blev født, men da I så så ham/hende, var navnet helt forkert. Eller måske gav det helt sig selv, hvad den lille skal hedde.Man må ikke kaldt sit barn hvad som helst – det sørger navneloven for. På Familiestyrelsens hjemmeside kan du finde en liste over godkendte fornavne. 


Traditioner:
I Hover og Grejsdal Kirker giver vi en børnebibel som gave, når et barn bliver døbt. Vi opfordrer også barnet til at blive medlem af Snapperklubben, så han/hun hvert år får en hilsen på sin dåbsdag, og forældre og faddere kan få gode ideer til, hvordan I kan fejre dåbsdagen i familien.